ششمین المپیاد فیلمسازی نوجوانان ایران این روزها با حضور نوجوانانی از نقاط دور و نزدیک کشور در تهران به همت بنیاد سینمایی فارابی در حال برگزاری است.
در این دوره ۳۵ نوجوان و هر یک با یک فیلم یا ایده در این رویداد حضور دارند تا هم آینده خود و هم آینده سینمای ایران را بسازند. این نوجوانان در هفت گروه پنج نفره با نامهای «جادوگران سینما»، «کلاکت»، «مظنونین همیشگی»، «نگاتیو»، «پویا فریم»، «رویاسازان» و «پیشتازان» عضو هستند و ایدههای منتخب خود را برای پیچینگ و ارائه حرفهای به مخاطبان هدف که همان تهیهکنندگان و سرمایهگذاران هستند بسط و گسترش میدهند. آنها همچنین گام اول فیلمسازی را با حضور و همراهی مربیان و منتورهای باسابقهای که از سینماگران شناخته شده کشورمان هستند، محکم برمیدارند و از تجربهها و دانش آنها بهره میبرند.
دوره ششم المپیاد فیلمسازی رنگین کمانی از فرهنگ و اقوام ایرانی به واسطه حضور نمایندگان نوجوانشان در این رویداد است تا هدف محرومیت زدایی فرهنگی و تمرکز بر توسعه عدالت اجتماعی که در دستورکار فعالیت بنیاد سینمایی فارابی است، بیش اژ پیش محقق شود. در این گزارش با جمعی از راهیافتگان نوجوان المپیاد فیلمسازی گپ زدهایم و از آینده و آرزوهای صادقانه و خالصشان برای خود و سینما باخبر شویم:
*ماجرای یک برخورد اتفاقی با سینما
مسعود معماری از فین هرمزگان در ششمین المپیاد فیلمسازی نوجوانان ایران حضور دارد. او ۱۳ ساله است و فیلم مستندداستانی «نوکاویز» را به این رویداد ارسال کرده است. این نوجوان درباره آشناییاش با المپیاد فیلمسازی میگوید: «یک روز که به جمعه بازار شهرمان رفته بودیم و زن داییام در آنجا غرفه داشت، کانون فیلم و عکسی در محوطه بیرونی آنجا دوره آموزشی برگزار کرده بود و من چند باری در کلاسهایش شرکت کردم و بعد از آن دیگر این مسیر را ادامه دادم و به سینما علاقهمند شدم. همچنین بعد از این دوره روی چند ایده نیز کار کردم.»
وی ادامه میدهد: «در المپیاد ششم با آقای سجاد قافله باشی در گروه «مظنونین همیشگی» حضور دارم و تاکنون بر نحوه رسیدن به ایدهها و پخته کردنشان برای ارائه کار کردهایم.»
*میخواهم ایدهام را با همه جزییاتش به فیلم تبدیل کنم
بیتا بهزادی ۱۶ ساله است و با فیلم کوتاه داستانی «معکوس» و از بندرعباس در ششمین المپیاد فیلمسازی نوجوانان ایران حضور دارد. او درباره فیلمش توضیح میدهد: «فیلم من درباره پسر بچهای است که دید متفاوتی به دیگران دارد و همه چیز را برعکس میبیند و نقاشیهایش به همین دلیل پذیرفته نمیشود. من این فیلم را اوایل تابستان ساخته بودم و یکی از دوستانم که در جریان فراخوان المپیاد بود، پیشنهاد داد فیلمم را برای آن بفرستم.»
وی ادامه میدهد: «من از بچگی به سینما علاقه داشتم امایکسال است که وارد انجمن سینمای جوانان ایران شدهام و به طور جدی سینما را دنبال میکنم و در گروه «نگاتیو» در المپیاد حضور دارم.»
بهزادی با اشاره به خواستهاش در حوزه سینما میگوید: «دلم میخواهد ایدهام را با همه جزییاتی که درباره آن در ذهنم هست و با تجهیزاتی که انشالله در آینده در اختیارم قرار میگیرد، بسازم.»
*تاکنون به سینما نرفتهام
سیده دینا قاضی ۱۴ ساله است و در مقطع نهم تحصیل میکند. او از شهرستان جغتای خراسان رضوی در ششمین المپیاد فیلمسازی نوجوانان ایران حضور دارد و ایده «کوزه شکسته» را به این رویداد ارسال کرده است.»
این هنرجو جوان درباره اثرش توضیح میدهد: «این ایده درباره کوزهای است که میشکند و هر تکهاش به ماجراجویی میپردازد و بعد دوباره سرهم میشود. راستش فکر نمیکردم ایدهام در این المپیاد پذیرفته شود و حتی وقتی به من زنگ زدند و گفتند فکر کردم شوخی است اما بسیار خوشحال شدم.»
وی ادامه میدهد: «تاکنون به سینما نرفتهام زیرا در شهرمان اصلا سینمایی وجود ندارد البته در حال ساخت یک سینما آنجا هستند اما آرزویم این است که یک روز فیلمساز بزرگی شوم.»
*المپیاد فیلمسازی محفل ارتباطات تازه است
عسل خجندی راد ۱۸ سال دارد و از لاهیجان در ششمین المپیاد فیلمسازی نوجوانان ایران حضور دارد. او از هنرجویان انجمن سینمای جوانان ایران است که از این طریق در جریان فراخوان المپیاد قرار گرفته و فیلمش را به این رویداد فرستاده است. او درباره فیلمش توضیح میدهد: «فیلم من داستانی درباره یک دختر ۱۸ ساله دارد که آزادیاش نسبت به بقیه دوستانش بیشتر است و همین ماجرا برایش مشکلاتی را ایجاد میکند. در المپیاد ششم با خانم مریم اسمیخانی کلاس دارم و به نظرم این اتفاق فرصت خوبی برای آشنا شدن با افراد جدید از شهرهای مختلف است. همچنین استادان کمک میکنند تا بتوانیم ارتباطاتمان را در حوزه سینما گسترده کنیم.»
وی درباره علاقهمندی اش در حوزه سینما میگوید: «گرایش من به کارگردانی نسبت به دیگر مشاغل بیشتر است البته فیلمنامه نویسی را هم دوست دارم و امیدوارم که در آینده شرایط کاری برایم خوب پیش برود.»
ششمین المپیاد فیلمسازی نوجوانان ایران به همت بنیاد سینمایی فارابی امروز دوشنبه ۳ بهمن با معرفی برگزیدگان به کار خود پایان میدهد.